Tegnap kolléganőmnek születésnapja volt, és ilyen finomsággal kínált minket. Elkértem a receptjét, este már megsütöttem, ma pedig viszem sógoromnak névnapjára. Nagyon finom, kiadós sütemény.
Piskóta:
7 tojás fehérje
20 dkg porcukor
4 evőkanál liszt
1 sütőpor
15 dkg darált dió
Robotgéppel habosra keverjük, majd egy nagyméretű (gáztepsi) tepsibe sütőpapírt teszünk, belerakjuk és kb. 25 perc alatt 180 fokon megsütjük. Tűpróba!
Főzött krém:
7 tojás sárgája
10 dkg kristálycukor
2 vaníliás puding
7 dl tej
Jól összekavarjuk az egészet, majd felfőzzük. Amikor kihűlt hozzákeverünk 25 dkg Ramat. 2/3 ; 1/3 arányban elosztjuk a krémet. A kisebb részéhez 3 evőkanál kakaóport keverünk.
Szükségünk lesz még kb. 1.5 dl tejre, kb. 80 db kocka alakú háztartási kekszre, rumaromára (estelg kávé)
Rétegzés:
- A diós piskótára rákenjük a fele sárga krémet
- erre jön a kávéban/rumaromás tejben áztatott keksz
- A kekszre kenjük a csokikrémet
- Ismét egy sok áztatott keksz
- Befedjük a maradék sárga krémmel
- 1 tábla csokit 3 evőkanál olajon megolvasztunk, 3-4 evőkanál tejjel összekeverjük, majd a krémre kenjük.
Egy éjszakát pihentetjük, hogy a keksz megpuhuljon.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: