Meggyszósz

Rengeteg meggy lapul a fagyóban, ideje felhasználni őket, hisz lassan jön az újabb szüret 🙂 Hétvégén rántott hús és krumplipüré készült. Először francia salátát akartam mellé készíteni, de eszembe jutott, meggyszósszal is  milyen finom. Sajnos mennyiségeket nem tudok írni.

Hozzávalók:

fél kg magozott meggy

szegfűszeg

fahéj

cukor

kb. 2 dl tejföl

2-3 evőkanál liszt

A meggyet felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi, felteszem főni. Közben ízesítem a cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel.  Közben a tejfölhöz hozzáadom a lisztet, teszek bele a meggy forró levéből is, majd simára keverem. Amikor a meggy megfőtt, folyamatos keverés mellett behabarom a tejföllel. Ha túl sűrű, kevés vizet, ha pedig túl híg, még lisztet teszek hozzá. 

Tovább a blogra »