Keleti ízvilágú spagetti rántott csirkemellel

Kínai pirított tészta a valódi neve, ahogyan én rátaláltam, de én most sima spagettiből készítettem, ezért nem neveztem úgy 🙂 Különleges ízvilága van, a férjem szereti a keleti konyhát, ízlett neki nagyon.

 

Hozzávalók:

kevés vaj a pároláshoz

30 dkg mirelit vagy friss zöldségkeverék (nekem volt egy nagy befőttes üvegem borsó-kukorica-répa keverékkel, ezt használtam fel)

2 nagy fej hagyma

kevés fehér bors

ételízesítő

őrölt kömény

szerecsendió

majoranna

3-4 ek. szójaszósz

50 dkg spagetti tészta

2 tojás

Elkészítése:

A tésztát kifőzöm és hideg folyóvíz alatt teljesen átöblítem.

A kevés vajon üvegesre pirítom a durvára vágott hagymát, majd hozzáadom a zöldségeket, és a fűszerekkel ízesítem. Az egészet összepárolom, hogy a zöldségek puhák, és egy kicsit pirultak legyenek.

Amikor ez kész, hozzáadom a hideg tésztát, meglocsolom 3-4 evőkanál szójaszósszal (ízlés szerint), és pirítás közben összekeverem. Végül belekeverem a 2 tojást, amit előzőleg villával felvertem. Pár percig még pirítom. 

Rántott csirkemell csíkokat kínáltam mellé, de gondolom, ha belefőzöm a csirkehúst, ugyanolyan finom. 

Tovább a blogra »