Sajttal sonkával töltött fasírt

Ezt az ételt sokszor láthattátok már a blogon, de talán most sikerült róla a legjobb képet készíteni. Az egyik kedvenc fasírt variációm. A húshoz nincs igazán pontos receptem, valahogy mindig érzésre készül, de az alapanyagokat leírom, hiszen ahány ház, annyi fasírt 🙂

Hozzávalók 2 nagy rúdhoz:

1 kg darált hús

1 tojás (mehet kettő is, én most csak egyet tettem)

kenyér

só, bors, pirospaprika, ételízesítő

fokhagyma

sonka (kb. 8 szelet)

sajt (kb. 8 db)

A sonka és a sajt kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk. Kettévesszük a húst. Egy folpackra terítjük, lapítjuk, kirakjuk sonkával, majd sajttal és a fólia segítségével feltekerjük. Összenyomkodjuk, hogy sütés közben, ne repedjen szét. 180 fokon. kb 70 perc alatt készre sütjük. Most épp kukoricasalátával készült, de bármilyen körettel tökéletes. 

Tovább a blogra »