Frankfurti leves

Ti tudtátok, hogy a frankfurti levesnek köze sincs Frankfurthoz? Sőt, nagyon úgy tűnik, ez is egy magyar “találmány”. Igazából bárki is találta ki, hálásak lehetünk neki 😀

Hozzávalók:

8 szál  füstölt virsli 

1 vöröshagyma 

1 fokhagyma 

1 kisebb kelkáposzta 

2 nagyobb krumpli 

pirospaprika, majoranna, só, bors 

1 ek. liszt 

2-3 dl. tejföl 

olaj

A hagymát olajon megpirítom, hozzáadom a fokhagymát, pirospaprikát. Kevés vízzel felöntöm. Beleteszem a felcsíkozott kelkáposztát. Ha összeesett a káposzta, felöntöm forró vízzel. A krumplit is hozzáadjuk, alaposan fűszerezzük. Amikor megpuhult a krumpli, a leveshez hozzáadom a liszttel elkevert tejfölt, majd beleteszem a virslit. Kb. még 2 percig főzöm. 

Tovább a blogra »