Zöldborsós nokedli

Szeretek egytálételeket készíteni, mert viszonylag gyorsan elkészülnek. Régóta vágytam a borsós nokedli ízére, jó tejfölös szafttal 🙂 A férjemnek természetesen kellett hozzá egy kis hús, de ez az étel tökéletesen megállja a helyét hús nélkül is. 

Hozzávalók:

500 g borsó (1 üveges)

1 vöröshagyma

olaj

450 g tejföl

1 evőkanál liszt

só, bors,pirospaprika,  esetleg cukor

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát. Ráöntjük a lecsepegtetett borsót, és felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és tehetünk bele egy kiskanál cukrot is. Addig főzzük , míg a borsó meg nem puhult. Az evőkanál lisztet és a tejfölt simára keverjük, és a borsóra öntjük. Jól elkeverjük, és addig főzzük, amíg rottyan egyet.

Nokedli:

3 tojás

50 dkg liszt

víz (kb. 2 dl, de szükség szerint)

Egy nagyobb edényben tegyünk fel vizet forrni! A lisztet keverjük össze a tojásokkal, sóval, és csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy egy ragacsos, nyúlós tésztát kapjunk, amit nokedliszaggatóval könnyen ki tudunk szaggatni. A forrásban lévő vízbe szaggatjuk,ha feljöttek a víz tetejére, leszűrjük.

A nokedlit a tejfölös borsóval alaposan összekeverjük. 

A férjemnek készítettem hozzá egy kis húst is. Pár szelet karajt hosszúra csíkoztam, sóval, borssal,paprikával, pici olajjal és mustárral bepácoltam. Kevés olajon megsütöttem, majd egy kis tejfölt kevertem hozzá. 

Tovább a blogra »