Milánói sertésborda

A megszokott rántott húst dobtam fel egy kicsit. Azért szeretem az ilyen ételeket, mert pl. a tésztát önmagában is lehet fogyasztani.

Sertéskarajból megszokott módon rántott húst készítünk.

          Hozzávalók a tésztához:

            Elkészítés:

A vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk.  A gépsonkát felcsíkozzuk. Forró olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd  rátesszük a felcsíkozott gépsonkát is. 2 perc kevergetés, pirítás után hozzáadjuk a felaprított gombát. Meghintjük sóval, borssal és a friss kakukkfűvel, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és forralunk egyet rajta. (Én tettem bele egy kanál cukrot is, de ez ízlés dolga.) Kis lángon főzzük még 3-4 percen át. A tésztát készre főzzük enyhén sós, lobogó vízben.

Tovább a blogra »