A megszokott rántott húst dobtam fel egy kicsit. Azért szeretem az ilyen ételeket, mert pl. a tésztát önmagában is lehet fogyasztani.
Sertéskarajból megszokott módon rántott húst készítünk.
Hozzávalók a tésztához:
Elkészítés:
A vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk. A gépsonkát felcsíkozzuk. Forró olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a felcsíkozott gépsonkát is. 2 perc kevergetés, pirítás után hozzáadjuk a felaprított gombát. Meghintjük sóval, borssal és a friss kakukkfűvel, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és forralunk egyet rajta. (Én tettem bele egy kanál cukrot is, de ez ízlés dolga.) Kis lángon főzzük még 3-4 percen át. A tésztát készre főzzük enyhén sós, lobogó vízben.