Almás csirkemell

GastroHobbi oldaláról osztottam meg ezt az ételt. Nagyon egyszerűen elkészíthető. Kicsit féltem a hús-gyümölcs párosítástól, de kellemesen csalódtam.

1 kg csirkemellfilé

2 evőkanál mustár

2 alma

kb. 15 dkg reszelt sajt

só, bors, kakukkfű

2 gerezd fokhagyma

olaj

A csirkemellet vékony szeletekre vágom, majd leöntöm egy kis olajjal. Hozzáadom a mustárt, fokhagymát és a fűszereket. Alaposan összekeverem a húst a szósszal, kicsit állni hagyom.  Vajjal kikent jénaiba teszem a melleket, beterítem a szeletekre vágott almával, alaposan megszórom reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 30 percig fólia alatt, majd 10 percig fólia nélkül készre sütöm. Burgonyapürével tálaltam.

Forrás:

Pikáns-almás csirkemell Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Tovább a blogra »