Gombás tokány

Tegnap este egy isteni tokányt csináltam. Nagyon finom, felkerült a kedvencek listájára. 

Hozzávalók:

1 kg sertéscomb

10 dkg szalonna

2 evőkanál liszt

25 dkg gomba 

3 paradicsom

2 paprika

2 vöröshagyma

2 nagy dobozos tejföl

só, bors, majoranna

Elkészítés:

Egy serpenyőben zsírjára sütjük a felkockázott szalonnát. A pörcöt félretesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a felkockázott húst és fehéredésig sütjük. Fűszerezzük, belekeverjük a szeletelt gombát, paradicsomot, paprikát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Puhára főzzük. Ha a hús megpuhult, elfőzzük róla a vizet. Besűrítjük a liszttel elkevert tejföllel. Felforraljuk. 

Tovább a blogra »