Én a szombati ebédeket sosem viszem túlzásba, mindig próbálok valami gyors és egyszerű megoldásra törekedni. Aki régóta figyelemmel kíséri a konyhám életét, tudja, ritkán készítek csirkecombból ételt. Most viszont volt pár darab a fagyóban, így ehhez nyúltam. Egy roppant egyszerű szószt készítettem hozzá (vagyis nem is én, hiszen gyári volt minden:) és újhagymás burgonyával kínáltam. Férjecskének nagyon ízlett.
csirkecomb
BBQ szósz
ketchup
krumpli
1 csokor újhagyma
Mennyiséget direkt nem írok, hiszen mindenki annyiból készíti, amennyire szükség van.
A ketchupot és a BBQ szószt összekeverjük. /Én egy kis tálba először nyomtam ketchupot, majd nagyobb arányban a BBQ-t/. A húst sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a szósszal, és minimum 1 órára a hűtőbe tesszük. Felkarikázzuk a krumplit, kiolajozott jénaiba tesszük, kicsit meglocsoljuk olajjal, megszórjuk Delikáttal, rászórjuk a hagymakarikákat. Rárakjuk a húst, 180 fokon kb. 60 percig sütjük.