Gesztenyés krémes

Mostanában egyre többet készítek krémesebb sütiket, most erre állt rá a család. Vendégeket vártam, ilyenkor szeretek újítani. Végül erre az isteni finom és egyszerű gesztenyés sütire esett a választásom. Előző este elkészítettem, egy napot a hűtőben volt, így jól összeértek az ízek. A tejszín most nem sikerült a legkeményebbre, de ettől függetlenül jó volt 🙂

A tésztához:

· 6 tojás

· 6 evőkanál cukor

· 1 dl olaj

· 6 evőkanál liszt

· 1 teáskanál sütőpor

· 2 evőkanál kakaópor

A krémhez:

· 3 dl tej

· 1 csomag vaníliapuding

· 50 dkg gesztenyepüré

· 20 dkg vaj

· 20 dkg cukor

· rumaroma ízlés szerint (én elfelejtettem beletenni :D)

A tetejére:

· 5 dl habtejszín

· tortadara, csokireszelék…

ELKÉSZÍTÉSE:

Robotgéppel habosra verjük a tojást a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, sütőport, kakaót meg az olajat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. A tepsi mérete 24×38 cm.  180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük a piskótát. (Tűpróba!)

Összekeverjük a pudingport a cukorral, majd csomómentesen a tejjel, azután sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.

Habosítjuk a vajat, hozzáadjuk a gesztenyepürét is, majd fokozatosan beletesszük a kihűlt pudingkrémet és a rumot is. A kihűlt piskótára kenjük.

Fölverjük a tejszínt , rákenjük a gesztenyekrémre, meghintjük csokiforgáccsal. Néhány órára a hűtőbe tesszük. Másnap a legfinomabb.

Forrás: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra/photos/a.526776430737288.1073741879.481569188591346/708061765942086/?type=3&theater

Tovább a blogra »