Brassói fűszeres krumplival

Olyan sokáig gondolkodtam, hogy mi legyen a keddi ebéd… Aztán láttam egy képet a neten. Brassói. Megörültem neki, nagyon régen készítettem. Krumplit viszont nem volt kedvem pucolni, sütni, így a könnyebb megoldást választottam, de nagyon jó párosítás 🙂

1 kg sertéslapocka/comb

1 fej hagyma

fokhagyma

1 mk. pirospaprika

1 mk. majoranna

1 ek. Delikát

1 tk. bors

olaj

A hagymát olajon megdinsztelem. Hozzáadom az apró, kb 2×2 cm-es darabokra vágott húst. Hozzáadom a fokhagymát (nem kell sajnálni belőle :), majd fűszerezem. Felöntöm annyi vízzel, ami épp ellepi. Puhára főzöm. A fűszerezést én szemre csinálom, ez egy hozzávetőleges mennyiség 🙂 Ízlés szerint fűszerezzük.  

Hasábburgonyával vagy fűszeres krumpligerezdekkel kínáljuk. 

Tovább a blogra »