Egyik este láttam a neten ezt a receptet, másnap el is készítettem. Szeretem az ilyen egyszerű dolgokat, nem kell sokat bajlódni vele és egy klassz kis kaját varázsolhatunk az asztalra. Picit változtattam az eredeti recepten, de mindenki a saját ízlésvilága szerint fűszerezheti.
50 dkg csirkemell (én 65-ből csináltam)
30 dkg reszelt sajt
2 dl tejszín
10 dkg liszt
5 db tojás
só, bors, sült csirke fűszersó (ezt nem írta az eredeti recept, de így kicsit pikánsabb íze van)
vaj
10 dkg bacon (ez is elhagyható, ezt sem tartalmazza az eredeti 🙂
A mellet féltenyérnyi 1 cm vastag darabokra vágjuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Az egészet egy tálba tesszük, jól megszórjuk fűszersóval, kicsit megforgajuk a húsokat, hogy mindenhová jusson belőle. A tojásokat felverjük, sózzuk. A lisztet és a sajtot 1-1 tálba szedjük (én a panírozos tálakba szedtem). Egy jénait kivajazunk, belehelyezzük a bacon szeleteket. (nálam püspökkenyér formába készült 35×14 cm). A húst először lisztbe, tojásba majd a sajtba megforgatjuk (ha marad meg sajt, a tetejére szórjuk). A tepsibe egymásra rétegezzük. A maradék tojást összekeverjük a tejszínnel, fűszerezzük (esetleg egy kis fokhagymát is lehet beletenni). Ráöntjük a húsra és kb. 180 fokon 50 percig sütjük.
Férjecskének sütőben sült krumplit készítettem hozzá, én zöldségekkel eszem.