Darált hússal töltött burgonya

Nagyon régen készítettem ilyet, pedig egyáltalán nem bonyolult, és nagyon szeretjük az ilyen típusú ételeket. 

Hozzávalók:

9 db nagyobb burgonya (igazából annyi, amennyit szeretnénk)

kb. 30 dkg darált hús (én 50 dkg-ból csináltam, de a fele megmaradt, ahhoz tésztát főztem ki)

hagyma

fűszerek: só, bors, csemege Piros Arany, piros paprika. Delikát

sajt

tejföl

A krumplikat megpucoljuk, majd egészben megfőzzük. Ha elkészült, akkor a belsejét kikaparjuk (ketté is lehet vágni, és úgy kikaparni, de nekem így jobb volt, hogy egyféle csónakot készítettem). A darált húst olajon fehérítem, majd a fűszerek hozzáadásával pörköltöt készítek. A krumplik belsejébe teszek a húsból, tejfölt kanalazok rá, majd sajttal beborítom. 180 fokon kb. 30 percig sütöm. 

Tovább a blogra »