Kígyórétes leveles tésztából

Szilveszterre leveles tésztába tekert virslit akartam csinálni. Az nálunk mindig elfogy, mindenki szereti. Aztán AranyTepsi megosztotta a kígyórétesét. Elolvastam, megtetszett és elkészítettem a saját verziómat. Közlöm az eredeti receptet is, hátha valakinek ahhoz van kedve . 

Hozzávalók:

2 csomag leveles tészta (ha csak egy rétest szeretnénk, akkor elég egy is 🙂

6 szál virsli (én Frankfurtival készítettem, ha rövidebb a virsli, akkor több kell bele)

Kb. 20 dkg sajt

2 tojás

alap: én házi pizzaszósszal kentem le / 70g paradicsomszósz, ketchup, cukor, 1 fej hagyma, oregánó, bazsalikom/

A paradicsomszószt felteszem főni, beleteszem a ketchupot, cukorral és fűszerekkel ízesítem. 

A leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük szósszal, majd a közepére ráhelyezzük a virslit és arra sajtszeleteket.

Az oldalát srégen bevagdossuk, majd egy szálat jobbról, egy szálat balról ráhajtva befedjük. A végét aláhatjuk.  

Tetejét felvert tojással alaposan bekenjük. 180-200 fokon kb. 25 percig sütjük, de ez sütőfüggő 🙂 

Tetejére szezámmagot lehet szórni, megmondom őszintén, én elfelejtettem 🙂 

Ha kihűlt, szeleteljük. 

a recept forrása: http://aranytepsi.blogspot.hu/2016/12/virslis-leveles-retes.html
Tovább a blogra »