Szinte minden krémleves bejegyzésénél ódákat zengek, mennyire szeretem őket. De tényleg így van. Gyorsan elkészülnek, laktatóak és finomak. Kell ennél több? Idén a karácsonyi menüben a burgonyakrémleves kapott helyet a család legnagyobb örömére. Ízlett mindenkinek. Jó érzés anyukádnak újat mutatni 🙂
Hozzávalók:
Chips:
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a kolbászszeleteket, kiszedjük és félretesszük. Egy nagy lábasban vajat hevítünk, és kis lángon üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük kb. 1.5 l vízzel, és közepesnél nagyobb lángon főzzük legalább 15-20 percig, míg a krumpli teljesen megfő. Sózzuk, borsozzuk, majd ha a krumpli puhára főtt, hozzáadjuk a tejszínt, még 1-2 dl vizet, és együtt főzzük még rövid ideig. Botmixerrel pürésítjük, és a kolbászchipsszel tálaljuk.