Túró rudi

Eredetileg karácsonyra szerettem volna elkészíteni, de nem bírtam addig várni. Advent 4. vasárnapjára elkészült, a hétfőt csak pár szelet élte meg 🙂 Az eredeti tésztarecept nekem kevésnek bizonyult, a befedéshez, egy újabb adagot gyúrtam be, így inkább rögtön a dupla mennyiséget írom le, úgy biztosan fedni fogja szépen. 

Tészta:

30 dkg liszt

16 dkg cukor

20 dkg margarin

1 tojás

1 csomag sütőpor

(ha nagyon száraz, egy kis tejjel lazíthatjuk)

kb. 2-3 evőkanál kakaópor (én mindig a színe alapján adagolom)

Töltelék

50 dkg túró

15 dkg cukor (de ez is ízlés dolga)

1 csomag vaníliás cukor

pici citromlé

2 tojás 

Tetejére:

1 tábla étcsoki

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, eg yjól nyújtható tésztát kapunk. Kinyújtjuk, beleigazítjuk a kivajazott őzgerincformába. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, ha túl híg, egy kis grízt adhatunk hozzá. Rátöltjük a tésztára, a széleket ráhajtogatjuk. 180 fokon kb. 40 percig sütjük, de végezzünk tűpróbát! Ha kihűlt, bevonjuk csokival, majd megvárjuk, míg teljesen rádermed. 

Tovább a blogra »