Mandulamag

Évek óta tervezem elkészíteni ezt a sütit. Esküvőkön ez a kedvencem, szinte rögtön elcsipegetem a tányérról 🙂 Szentül meg voltam győződve arról, hogy van itthon formám, így pénteken be is vásároltam minden hozzávalót. Ma reggel pedig indulok a konyhába, keresem a fomrákat, de csak kosárka formát leltem. Milyen jó, hogy anyukám 500 méteren  belül lakik, és volt 100 db formája 🙂 Egy kis személyes megjegyzés a recepthez: a tésztája nagyon finom, könnyen kijött a formából. A krémből viszont nekem sok megmaradt, és eléggé folyós is lett. Legközelebb kicsit jobban sűrítem. Azért az eredeti receptet közlöm, lehet, csak én voltam béna, mert nem olvastam ilyen jellegű problémákról a hozzászólásokban. Nekem 53 kész magocskám lett. 

Tészta:

40 dkg liszt

10 dkg porcukor

15 dkg darált dió

25 dkg margarin

1 tojás

15 ml mandulaaroma

1 evőkanál kakaópor

Krém:

3 evőkanál liszt

3 dl tej

15 dkg vaj

15 dkg porcukor

15 ml mandulaaroma

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyan a formába nyomkodjuk, kisütjük. (Én 180 fokon 20 percig sütöttem- sütőfüggő!). 

A krémhez a tejet és a lisztet csomómentesre keverjük, felfőzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az aromát. A két krémet összekeverjük, majd megtöltjük a magokat. 

Tovább a blogra »