Ősszel elég sok családi összejövetel van nálunk. Ilyenkor mindig próbálok különleges ételeket felszolgálni a vendégeinknek. Most erre a nagyszerű húsra esett a választásom. Szerencsére még senki nem evett ilyet ezelőtt, így sikerült ismét újat mutatni nekünk. Igaz az ötlet nem az enyém, én is a neten találtam. Szuper recept.
Hozzávalók:
Pác:
Elkészítés:
A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, és 5-6 órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.
Utána a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. (Pataki tálban is készíthető!)
A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, Kissé előmelegített sütőbe 180-190 fokon kb. 60 percig sütjük, majd a fóliát levéve még minimum 30 percig.
A receptet a Receptneked oldalon találtam Németh Nea készítésében.
Hagymás-baconös krumpli
A burgonyát kockákra vágva megfőzöm. A hagymát olajon üvegesre pirítom, majd hozzáaadom a bacon kockákat. Ezután hozzákeverem a főtt krumplihoz a hagymás bacont.