Hétfő este vacsoravendégeink voltak, németországi rokonok és anyukámék jöttek hozzánk. Ilyenkor mindig valami újat, valami különlegeset szeretnék az asztalra varázsolni. Sokat gondolkoztam, mi legyen, végül a grillezett csirkemell, burgonyalepény, franciasalátával töltött sonkatekercs volt a nyerő.
Grillezett csirkemell
2 kg csirkemell
2 dl olaj + egy kevés a sütéshez
2-3 mokkás kanál piros paprika
2-3 mk. bors
1.5 evőkanál mustár
1 zacskó grill fűszerkeverék
2 mk. ételízesítő
A hozzávalókat összekeverem és a csirkemellhez adom. Jól megforgatom benne a húst. Minimum fél órát állni hagyjuk a pácban, majd olajozott serpenyőben kisütjük.
Burgonyalepény:
40 dkg héjában főtt burgonya
15 dkg liszt
1 kávéskanál só
1 tojás
olaj a sütéshez
A burgonyát héjában megfőzzük, összetörjük, kissé kihűtjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Pogácsaszaggatóval lepényeket szaggatunk, majd forró olajban kisütjük. (Én csak kézzel csíptem nagyobb darabokat, két tenyerem között összelapítottam). Dupla adagból 14 nagyobb lepény lett.
Salátával töltött sonkatekercs
Egy nagy adag franciasali is készült, csak arról külön nem készítettem képet.
Egy vödrös tejfölhöz ízlés szerint adagoltam a majonézt, cukrot és a mustárt. Ezt sosem szoktam mérni, kóstolás útján ítélem meg 🙂 Hozzáadtam a megfőtt franciasaláta alapot. Nagyobb szelet sonkákra egy kanál salátát tettem és feltekertem.