Fakanalas süti

Már nagyon régen kinéztem ezt a sütit, de valahogy mindig feledésbe merült. A minap megláttam egy sütős csoportban újra, és akkor már tudtam, ez lesz a hétvégi sütink. Nem bántam meg, fél óra alatt elkészül, egyszerű, nagyszerű és nem mellesleg finom is. Bátran ajánlom mindenkinek. Nekünk pikkpakk elfogyott. 

A recept egy kis tepsire vonatkozik, ami kb. 20×25-ös.

Tészta:

35 dkg sima liszt
 10 dkg kristálycukor
 12 dkg olvasztott margarin
 2 tojás
 2 dl tej
 fél csomag sütőpor 
 csipet só
 1 citrom reszelt héja 
 
Máz:
 20 dkg vaj
 15 dkg porcukor 
 5 dkg cukrozatlan kakaópor
 6 evőkanál tej
 
A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott  vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és  előmelegített 180 fokos  sütőben kb. 15 – 20 perc alatt megsütjük. Sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!!
A megsült süteményt kiborítjuk egy tálcára, és rögtön egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk bele.  Minél több lyukat csinálunk, annaál több helyen lesz máz. 
Elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy edényben simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni!
Ráöntjük a sütemény tetejére, és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is. Picit hagyjuk dermedni.
Tovább a blogra »