Fakanalas süti
Már nagyon régen kinéztem ezt a sütit, de valahogy mindig feledésbe merült. A minap megláttam egy sütős csoportban újra, és akkor már tudtam, ez lesz a hétvégi sütink. Nem bántam meg, fél óra alatt elkészül, egyszerű, nagyszerű és nem mellesleg finom is. Bátran ajánlom mindenkinek. Nekünk pikkpakk elfogyott.
A recept egy kis tepsire vonatkozik, ami kb. 20×25-ös.
Tészta:
12 dkg olvasztott margarin
Máz:
5 dkg cukrozatlan kakaópor
A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 – 20 perc alatt megsütjük. Sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!!
A megsült süteményt kiborítjuk egy tálcára, és rögtön egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk bele. Minél több lyukat csinálunk, annaál több helyen lesz máz.
Elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy edényben simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni!
Ráöntjük a sütemény tetejére, és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is. Picit hagyjuk dermedni.