Emeletes élvezet

    

Egy újabb sütés nélküli finomsággal bővült a repertoárom. A neve mindent elmond… Isteni finom, hamar elkészül, csak pár órát kell türelmesnek lennünk, amíg a hűtőben pihentetjük. Én este készítettem el, másnap reggel szeleteltem, de szerintem 1-2 óra múlva már bőven kóstolható 🙂 Tényleg ne hagyjátok ki, nálunk óriási sikere volt. Ennél a sütinél barátunk a gépi habverő. 🙂

       

1. réteg: 30 dkg darált keksz, 6 dkg lágy margarin, 6 dkg porcukor kevés tej (~ 2 dl) 

A hozzávalókat összegyúrjuk, linzertészta keménységű tésztát kell, hogy kapjunk. Egy tepsi (nálam most tortaforma) alját megszórjuk kevés darált keksszel, hogy a massza ne ragadjon bele. 

  1. réteg : 25 dkg túró, 10 dkg porcukor , 2 dl Hulala tejszín, 1 csomag vaníliás cukor.

A túrót keverjük össze a két fajta cukorral. A tejszínt  verjük kemény habbá, és keverjük hozzá a túrót, majd simítsuk a kekszre.

  1. réteg : 2 csomag Aranka vaníliás krémpor (vagy bármilyen főzés nélküli pudingpor), 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor

A 2 csomag krémport a tejjel gépi habverővel verjük keményebb krémmé. Minél tovább verjük a habverővel, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt simítsuk a túrókrémre.

  1. réteg : 2 dl Hulala tejszín, 5 dkg porcukor

A tejszín verjük fel a porcukorral, és kenjük a vaníliás krémre. Tetejére Dr. Oerker gyöngyöt tettem, de reszelt csokival, tortadarával is készíthető. 

Én 5 dl Hulalát használtam, egyszerre vertem fel, és ketté vettem a 2. és a 4. réteghez. 

Tovább a blogra »