Zöldséges palacsinta

10 db fűszeres palacsinta (én a szokásos palacsinta receptemet használom, annyi különbséggel, hogy teszek bele egy kis majoránnát és petrezselymet)

40 dkg liszt

4 tojás

6 dl tej

4 dl ásványvíz

1 dl olaj

petrezselyem és majoránna

Töltelék:

500-600 g zöldségkeverék

2 tubusos sajt

majoránna, petrezselyem

Tetejére:

tejföl

fokhagyma

sajt

A zöldséget ételízesítős vízben puhára főzzük, majd hozzákeverjük a tubusos sajtot. Fűszerezzük ízlés szerint.  A palacsintákat kisütjük. 2 kanál masszát teszünk a palacsintára, félbehajtjuk, majd ismét félbehajtjuk, így kapunk egy háromszöget. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tejfölbe kevés fokhagymát keverünk, megkenjük vele a palacsinták tetejét, majd megszórjuk sajttal. 180 fokon kb. 30 percig sütjük. 

Tovább a blogra »