Barackos pite grízes tésztával

Hozzávalók egy kisebb méretű tepsihez
 
 10 dkg búzadara
 15 dkg liszt
 fél csomag sütőpor
33 dkg tejföl
 2 tojás
 8 dkg cukor
 1 csomag vaníliás cukor
 7 dkg olvasztott vaj
  barack ízlés szerint 
 
Elkészítés:
 A lisztet egy tálban összekeverjük a búzadarával és a sütőporral.  A tojásokat habosra keverjük a cukorral, tejföllel és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd minimum 40 percig állni hagyjuk, hogy a gríz megpuhuljon.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a  barackokat  rárakjuk a tésztára, majd előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük, de végezzünk tűpróbát!
Felszeleteljük, porcukorral meghintjük. Jégkrémmel is isteni 🙂
 
Tovább a blogra »