Vanília pudingos bukta

Hihetetlenül omlós tésztájú bukta. Kedvünk szerint variálhatjuk a töltelék ízét. Még másnap is puha! 

Tészta:

60 dkg liszt (előfordulhat, hogy több kell)

1 teáskanál só

3 evőkanál cukor

1 tojás

2 tojássárgája (legutóbb összesen 2 egész tojást tettem a tésztájába, plusz egyet használtam még a kenéshez)

6 dkg puha vaj

3 dkg élesztő

3 dl tej

Krém:

1 csomag vaníliás/csokis… puding

3 dl tej

2 ek. cukor

5 dkg vaj

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Alaposan kidolgozzuk, langyos helyen pihentetjük 50 percig.

A töltelékhez egy csomag pudingport 3 dl tejben 2 evőkanál cukorral megfőzünk. Miután kihűlt, 5 dkg vajjal felhabosítjuk.

A tésztát kinyújtjuk, négyzeteket vágunk belőle, megtöltjük a töltelékkel és félbehajtjuk. Széleit lenyomkodjuk, tetejét kissé bevagdossuk és tojásfehérjével (vagy az egész felvert tojással) megkenjük. 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Tovább a blogra »