Sajtkrémleves

Krémlevesek közül az egyik kedvencem. Nagyon egyszerű elkészíteni, a végeredmény pedig szerintem mindenkinek ízleni fog.

 

3 ek. liszt

kevés olaj

kb. 1.5 liter húsleveslé (én két kockából csináltam)

2 tömlős sajt

pici fokhagyma

ételízesítők

fél pohár tejföl

sajt

bármilyen levesbetét



2 evőkanál lisztből és olajból rántást készítünk, beletesszük a fokhagymát. Felengedjük a forró húsleveslével, fűszerezzük. Egy tálba belenyomkodjuk a sajtokat, a tejfölt és a maradék lisztet. Kiveszünk egy kicsit a léből, elkeverjük, majd az egészet a leveshez adjuk, behabarjuk. Melegen tálaljuk, megszórjuk reszelt sajttal.

Levesbetétként levesgyöngyöt, kenyérkockát, bacont is használhatunk. 

Tovább a blogra »