Rakott zöldborsó

Az egyik legjobb egytálétel. A zöldségek kellemes ízt adnak a rizzsel dúsított húsnak. 

Hozzávalók:

50 dkg darált hús

1 fej hagyma

kevés olaj

pirospaprika, só, bors, ételízesítő

1 konzerv zöldborsó

2 bögre rizs

3 szál sárgarépa

1 nagy pohár tejföl

reszelt sajt



A hagymát olajon megdinszteljük, rátesszük a húst, majd pörköltnek elkészítjük. Hozzáadjuk a 2 bögre rizst, ugyanennyi vízzel, és puhára főzzük . A sárgarépát megpucoljuk, karikákra vágva megfőzzük. Amikor megpuhult a rizs, a húshoz keverjük a  borsót, répát, fűszerezzük, és az egészet egy jénaiba halmozzuk. Tetejére rátesszük a tejfölt, és sajtot reszelünk rá. Kb. 40 percig sütjük 180 fokon. 

Tovább a blogra »