Ostoros kalács

Tésztához:

2 kalács lesz belőle

60 dkg liszt

3 tojás sárgája

3 evőkanál étolaj

4 deci langyos tej

5 dkg élesztő

1 mokkáskanál só

6 dkg kristálycukor

Töltelékhez:

25 dkg margarin

20 dkg kristálycukor

3 evőkanál kakaópor cukrozatlan

Tetejére:

1 felvert tojás a kenéshez

A tésztához valókat egy tálba tesszük, az élesztőt csak belemorzsoljuk, nem kell felfuttatni. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük 30 perc alatt. A töltelékhez valókat kikavarjuk.

A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítom és 6 egyenlő részre osztom. Kinyújtom őket, majd mindet megkenem a krémmel és feltekerem. Hármat-hármat összefonok és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. Megkenem felvert tojással a tetejüket.

Előmelegített sütőben, 190 fokon kb 35-40 percig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.

Megj: legközelebb lehet, hogy kevesebb töltelékkel készítem, mert szinte az összes kifolyt. De nagyon finom kalács.

Tovább a blogra »