Fahéjas trüffel torta

A kekszes alaphoz:

25 dkg darált keksz (háztartási)

12 dkg sütőmargarin

1 dl tej

10 dkg cukor

2 evőkanál kakaó

A trüffelhez:

20 dkg tejcsoki

1,5 dl tejszín

3 dkg sütőmargarin

őrölt fahéj a szóráshoz

Elkészítés:

A kekszes alaphoz a margarint,a kakaót, a tejet és a cukrot egy lábasban addig melegítjük, míg teljesen fel nem olvadnak. Ekkor hozzáadjuk a darált kekszet, és sima masszává gyúrjuk.

Egy papírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy legyen némi pereme is, majd betesszük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen (kb. fél óra).

Ezalatt elkészítjük a trüffelt: a tejszínt meglangyosítjuk, a csokit pedig apró darabokra vágjuk, és gőz fölött felolvasztjuk. Mikor a csoki felolvadt, hozzáadjuk a margarint, átkeverjük, míg teljesen el nem olvad. Fokozatosan hozzákeverjük a langyos tejszínt, majd megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hűl.

Ha már kihűlt, rásimítjuk a megdermedt kekszes rétegre. Legalább 4 órára (jobb egy éjszakára) hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt megszórjuk kevés őrölt fahéjjal.

Mj: nagyon finom sütemény. Reggelre dermedt meg igazán.

Tovább a blogra »