Karfiol fasírt köntösben

Már régen kinéztem ezt a receptet, csak soha nem volt kedvem elkészíteni. De a héten asztalra került, és nem bántam meg. Nagyon finom, különleges íze van. Sajnos nem készítettem minden fázisról képet, illetve felszeletelve se, de nagyon mutatós étel, mindenképpen megéri elkészíteni. 

Hozzávalók:

1 fej karfiol

krumpli

1 kg darált hús

fűszerek: só, bors, piros paprika, fokhagyma

tojás

kenyér

200 g bacon

A karfiolt egészben megfőzzük. Elkészítjük a fasírt masszát a szokásos módon. A krumplit felvágjuk, egy tepsibe tesszük, majd ráhelyezzük a karfiolt. A zöldséget beborítjuk masszával, a megmaradt húsból golyókat formáltam és mellé tettem, majd körberakjuk baconnel. 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük.   

Tovább a blogra »