Almatorta sütés nélkül

1 kg alma

babapiskóta

2 cs. vaníliás pudingpor

4.5 dl víz

cukor, fahéj

2 dl habtejszín

tortadara

Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.

A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudingporokat elkeverjük 2.5 dl vízben, és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerint cukorral és fahéjjal. Jól elkeverjük és még melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb sor babapiskóta következik, majd az alma másik fele. Kicsit hűlni hagyjuk.

Felverünk 2 dl tejszínt és vastagon az almára simítjuk. Tetejére tortadarát szórunk, vagy csokit reszelünk rá. Pár órát hűtőben pihentetjük.

 

Tovább a blogra »