Töltött fasírt tortaformában

Este jött a nagy szikra, hogy tortaformában készítsem el a fasírtot. Szépen elterveztem, meg is csináltam, de a végeredmény nem lett olyan szép, mint a képzeletemben 🙂 De ízre nagyon szuper, és szépen lehet tálalni is. Talán ott hibáztam, hogy peremet nem hagytam, így oldalt nem hús van, ezért “lóg” ki a töltelék. 

   

1 kg darált hús

kenyér

pirospaprika, só, bors, fokhagyma, ételízesítő

tojás

Töltelék: sonka, sajt, kukorica, 2 főtt tojás

A  fasírthoz a húst elkészítjük a szokásos módon. Direkt nem írtam mennyiségeket, szerintem ezt mindenki ízlés szerint készíti. Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt vágunk. Belerakjuk a hús felét, jól lenyomkodjuk. A töltelék hozzávalóit kockákra vágjuk, rárakjuk a húsra, majd befedjük a  másik felével.

180 fokon készre sütjük. Nekem kb. másfél óra volt, de sütő függő.

 

Tovább a blogra »