Mindig hajt a kísérletezés vágya az új ízek felé. Volt egy csomag filém a fagyóban, gondoltam elkészítem. Először sima rántott halra gondoltam, de elkezdtem kutakodni a receptek között. Találtam egyet, amit agyon ajnároztak. Nekem nem olyan lett a végeredmény, mint amilyenre számítottam. Jobban bejön a paprikás lisztes dolog. Kicsit töménynek érzem. A halat pedig túl sokáig áztattam, szinte nem is érezni az ízét.
Hozzávalók
1 kg hekkfilé
5 dl tej
só
fokhagyma
panír
3 tojás
20 dkg liszt
pirospaprika
só
2 dl tej
A halat alaposan bedörzsölöm fokhagymával, és a fél liter tejben pihentetem egy éjszakán át. Nekem 12 órát pihent napközben, soknak találom.
A panír hozzávalóit csomómentesre keverem. Beleteszem a szárazra törölt szeleteket és forró olajban kisütöm.