1/2 kg liszt
20 dkg cukor
20 dkg Rama
1 tejföl
sütőpor
1 tojás
Töltelék:
1 kg alma
fahéj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kettéválasztjuk és annyi ideig pihentetjük, míg az almákat meghámozzuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk. A tepsit kikenjük Ramával, majd lisztezzük, ezután belerakjuk az egyik tésztát, majd ráhalmozzuk az almát és szép egyenletesen eloszlatjuk, erre következik a fahéj, majd a tetejét beborítjuk a másik tésztalappal. A tészta tetejét megböködjük villával, ezáltal a tészta alól kiszabadul a meleg levegő és nem fog felpúposodni.
Megjegyzés: nekem az 1 kiló almából Tomi ellopott 2 darabot, szóval kb. 80 dekányi maradhatott és nagyon kevés volt, mert a tészta eléggé megdagad…