Tejfölös karfiolleves

Tejfölös karfiolleves 





2 szál nagyobb sárgarépa 

1 szál gyökér 

1 nagy fej vöröshagyma 

1 nagyobb fej karfiol 

1 nagy doboz tejföl 

só, bors, pici Delikát, pirospaprika 

petrezselyem 

őrölt pirospaprika 

kevés étolaj, liszt 



A vöröshagymát megpucolom, és felkockázom, majd olajon elkezdem dinsztelni. Hozzáadom a megpucolt, feldarabolt sárgarépát és gyökeret is, majd felöntöm vízzel. 

Beleteszem a rózsáira szedett, megtisztított karfiolt is. Annyi vízzel engedem fel, hogy bőven ellepje a karfiolt. 

Fűszerezem. Amikor már majdnem megfőtt a karfiol, hozzáadom a pirospaprikát is. Annyit, hogy szép paprikás színe legyen a levesnek, és így főzöm tovább. A tejfölbe keverek 2 kanál lisztet és óvatosan a leveshez adom. Összefőzöm. 

Tovább a blogra »