Tejfölös karfiolleves
2 szál nagyobb sárgarépa
1 szál gyökér
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagyobb fej karfiol
1 nagy doboz tejföl
só, bors, pici Delikát, pirospaprika
petrezselyem
őrölt pirospaprika
kevés étolaj, liszt
A vöröshagymát megpucolom, és felkockázom, majd olajon elkezdem dinsztelni. Hozzáadom a megpucolt, feldarabolt sárgarépát és gyökeret is, majd felöntöm vízzel.
Beleteszem a rózsáira szedett, megtisztított karfiolt is. Annyi vízzel engedem fel, hogy bőven ellepje a karfiolt.
Fűszerezem. Amikor már majdnem megfőtt a karfiol, hozzáadom a pirospaprikát is. Annyit, hogy szép paprikás színe legyen a levesnek, és így főzöm tovább. A tejfölbe keverek 2 kanál lisztet és óvatosan a leveshez adom. Összefőzöm.