Rakott tészta

0.5 kg darált hús 

1 vöröshagyma 

fűszerek : só, bors, pirospaprika, Piros Arany, majoranna, oregáno, bazsalikom, ketchup 

1 konzerv kukorica 

3 paradicsom a pörköltbe, 1 a tetejére 

3 db. csemege uborka 

sajt 

kb. 30 dkg tészta (én most szarvacskát használtam) 





A hagymát olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a húst. Amikor már a hús elfőtte a levét, kifehéredett jöhet a fűszerezés. Egy kis vizet öntök alá, hogy legyen szaftja. Belekeverem a 3 felvágott paradicsomot, kukoricát és az apróra vágott uborkát. 

Közben a tésztát kifőzöm. 

Egy tepsit kiolajozok, beleöntöm a leszűrt tésztát és a kész pörköltöt. Összekeverem. A tetejére paradicsomkarikákat rakok és megszórom bőven reszelt sajttal. 

180 fokon kb. 20 percig pirítom.

Tovább a blogra »