Kekszes almás

Nagyon sokan dicsérték ezt a receptet, ezért gondoltam, elkészítem. A családnak ízlett, én viszont többet vártam tőle.

A tetejére

4 evőkanál porcukor

4 evőkanál keserű kakaópor

5 dkg Rama Sütőmargarin

A tésztához

50 dkg háztartási keksz (szögletes forma)

3 csomag főzni való vanília ízű pudingpor

20 dkg kristálycukor

8-10 evőkanál víz

8 dl víz

1,25 kg alma

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük.

Közben a vanília ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.

Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk. A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve fölforraljuk, a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény – pontosabban a keksz – tetejére kenjük. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.

Tovább a blogra »