Jóasszony pecsenye

Egy kicsit időigényes, egy kicsit sok utána  a mosogatnivaló, de megéri elkészíteni, mert a végeredmény egy igazán ízletes húsétel.

 

0,5 kg tarja

2 gerezd fokhagyma

2 nagy fej hagyma

só, bors, liszt

mustár

olaj

krumpli

A tarját felszeleteljük, és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk,  A mustárt és a fokhagymát összekeverjük, majd bekenjük vele a hússzeletek mindkét oldalát.kicsit félretesszük, hogy összeérjenek az ízek. Ha nem mirelit krumplit használunk, akkor addig meghámozzuk a krumplit, és egy tál vízben félretesszük. Megpucoljuk a hagymát, felvágjuk karikára, és olajon szép halványsárgára pirítjuk. Ha elkészült, kiszedjük, és félretesszük. Elővesszük a hússzeleteket, lisztben megforgatjuk, majd a hagymából visszamaradt zsiradékon kisütjük. Amikor elkezdjük sütni a hússzeleteket, azzal egy időben odarakhatjuk a nagyobb cikkekre vágott krumplit is sülni (egy másik edényben), így az, a pecsenyeszeletekkel egy időben fog elkészülni. A Jóasszony pecsenyéjét úgy tálaljuk, hogya sült krumpli kerül alulra, erre halmozzuk a hússzeleteket, majd beborítjuk az egészet a kisült hagymakarikákkal.

Tovább a blogra »