Rakott zöldbab

1kg zöldbab

50 dkg darált sertéshús

1 nagy pohár tejföl

2 db tojás

1 db vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 tk só

2 mk őrölt bors

zsemlemorzsa

olaj

A zöldbabot 1 teáskanál sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, leszűrjük.

A hagymát felaprózzuk, olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, és megpirítjuk.

A zsemlemorzsát pici olajon megpirítjuk.

Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, a zsemlemorzsából szórunk az aljára egy keveset.

A zöldbab felét belesimítjuk, ráterítjük a darált húst, beborítjuk a zöldbab másik felével.

A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, ízesítjük pici sóval és ráöntjük a rakottasra.

Rászórjuk a maradék zsemlemorzsát.

200 C°-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.

Tovább a blogra »