Kakaós csiga

40 dkg liszt

20 dkg Rama

4 tojássárgája

2 dkg élesztő

pici tej (kb 1 dl)

1 ek cukor

Töltelék

4 tojásfehérje

36 dkg porcukor

10 dkg keserű kakaópor

1 tojás a kenéshez

sütőpapír a tepsibe

A tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral. A többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát és a duplájára kelesztjük. A töltelékhez kikeverjük a hozzávalókat. A tésztát 3-4 db-ra vágjuk, attól függ, hogy mekkora csigákat szeretnénk készíteni, majd egyesével nyújtjuk ki őket és megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük mint a bejglit, szeletekre vágjuk és egymás mellé fektetjük őket. Tojással lekenjük és 180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük.

Tovább a blogra »