Foltos kekszes

Foltos kekszes süti

1, 5 dl tej

25 dkg porcukor

2 evőkanál liszt

1 kocka margarin

1 evőkanál rum, vagy mandula aroma

10 dkg kókuszreszelék

50 dkg háztartási keksz

2-3 ek. kakaópor

folpack a formába

1, 5 dl tejet felforralunk 25 dkg porcukorral. Hideg vízben meghűtjük, majd beletesszük a 2 ek. lisztet és egy kocka margarint. Amikor kihűlt, hozzákeverjük rum aromát, vagy mandula aromát ízlés szerint, és 10 dkg kókuszreszeléket. Összegyúrjuk 50 dkg háztartási keksszel. Kétfelé vesszük, és az egyik feléhez keverünk még 2-3 ek. kakaóport. Folpackkal kibélelünk egy őzgerinc formát, és felváltva belekanalazzuk a masszákat. A végén kicsit lenyomkodjuk és hűtőbe tesszük legalább egy félórára.

Tovább a blogra »