Pizzás csiga

Hozzávalók:

60 dkg liszt

4 dkg élesztő

6 ek. olaj

2 dl tej

2 pizzakrém (kicsi)

1 családi sertésmájkrém (legutóbb én ezt kihagytam, úgy is nagyon finom)

ketchup, oregáno, pizza fűszerkeverék

sajt

Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben. A lisztet összekeverem a sóval, olajjal és hozzáadom az élesztőt. Összedolgozom a tésztát, megkelesztem. Közben elkészítem a krémet: a májkrémet összekeverem a pizzakrémmel, teszek hozzá egy kevés ketchupot, oregánót, pizza fűszerkeveréket. A tésztát 2mm vastagra nyújtom és megkenem a krémmel. Feltekerem, és 1-2 órára hűtőbe teszem.(Legutóbb ez a lépés is kimaradt, enélkül is működik:) 5 mm vastagra vágom a tésztát, sütőlappal bélelt tepsibe rakom, tetejére sajtot szórok és 180 fokon megsütöm.

Készítettem már úgy is, hogy bacon kockákat, illetve sonkát is szórtam a krémre, ezután tekertem fel…

.

Tovább a blogra »