Évek óta tervezem elkészíteni ezt a sütit. Esküvőkön ez a kedvencem, szinte rögtön elcsipegetem a tányérról 🙂 Szentül meg voltam győződve arról, hogy van itthon formám, így pénteken be is vásároltam minden hozzávalót. Ma reggel pedig indulok a konyhába, keresem a fomrákat, de csak kosárka formát leltem. Milyen jó, hogy anyukám 500 méteren belül lakik, és volt 100 db formája 🙂 Egy kis személyes megjegyzés a recepthez: a tésztája nagyon finom, könnyen kijött a formából. A krémből viszont nekem sok megmaradt, és eléggé folyós is lett. Legközelebb kicsit jobban sűrítem. Azért az eredeti receptet közlöm, lehet, csak én voltam béna, mert nem olvastam ilyen jellegű problémákról a hozzászólásokban. Nekem 53 kész magocskám lett.
Tészta:
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg darált dió
25 dkg margarin
1 tojás
15 ml mandulaaroma
1 evőkanál kakaópor
Krém:
3 evőkanál liszt
3 dl tej
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
15 ml mandulaaroma
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyan a formába nyomkodjuk, kisütjük. (Én 180 fokon 20 percig sütöttem- sütőfüggő!).
A krémhez a tejet és a lisztet csomómentesre keverjük, felfőzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az aromát. A két krémet összekeverjük, majd megtöltjük a magokat.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: