Sziszikeccs - Konyhám ízei

Francia rakott krumpli

Én ha rakott krumplit készítek, akkor csak ezt a fajtát csinálom. Jó szaftos, az íze pedig fenséges. Nekünk sokkal jobban ízlik, mint a tejföllel készült társa 🙂

Hozzávalók:

10 db burgonya

1 szál kolbász

7 db tojás

1 vöröshagyma

sajt

10 dkg kockázott bacon (ez elhagyható, az eredeti recept nem tartalmazza, de én ezen dinsztelem meg a hagymát)

A besamel mártáshoz:

10 dkg vaj

2-3 ek liszt

kb. 2 dl tejszín

kb. 5 dl tej

szerecsendió, bors,ételízesítő 

A burgonyát megfőzöm, lehűtöm (nem kell teljesen puhára főzni, hiszen még sülni fog ) . A tojásokat szintén megfőzöm. A hagymát üvegesre pirítom, és hozzáadom a karikára vágott kolbászt, és azt is pirítom egy kicsit a hagymával. Egy jénaiba teszem a felkarikázott burgonyát és tojásokat,valamint a hagymás kolbászt.Ezeket jól összekeverem. Ezután elkészítem a besamel mártást: A vajat felolvasztom egy nagyobb serpenyőben,hozzáadom a lisztet,kikeverem, és egy kicsit pirítom. Fokozatosan adagolom hozzá a tejszínt és a tejet. Folyékony mártás sűrűségű legyen. Fűszerezem. Hozzákeverem a mártást az előbb összekevert anyagokhoz , tetejére sajtot reszelek, és addig sütöm, míg a tetején a sajt teljesen meg nem pirul. (én kb. 30 percig sütöttem 180 fokon). 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!