Sziszikeccs - Konyhám ízei

Kevert bögrés almás

A szomszéd bácsitól kaptunk nagyon sok almát. Férjecske imádja az almás sütiket. Én valami jó almás-krémesre vágytam, de ő nem igazán van oda a krémes sütikért, ő a “szivacsosokat” szereti. Mivel nekem nem hiányzik az édesség (I love fogyókúra) , ezért az ő kedvébe jártam, és elkészítettem egy sima bögrés sütit. Módosítottam az eredeti recepten, mert az csak almával dolgozik, de nekem még volt itthon 2 körtém, és sok dióm, ezekkel gazdagítottam. Viszont még maradt az almából, szóval jöhet egy krémes is 😀

  • 17 dkg   sütőmargarin
  • 3 db tojás
  • 1 és 1/2 bögre kristálycukor (1 bögre = 250 ml)
  • 1 és 1/2 bögre liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • citrom reszelt héja (most nézem, én ezt elfelejtettem beletenni:D) 
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj (ebből viszont többet tettem, szeretem érezni az ízét:)
  • csipet só
  • 3 db közepes alma vékony szeletekre vágva
  • 2 körte
  • 2 maréknyi dió apróra törve

A tojásokat a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és a sót. Óvatosan belekeverjük a nem túl vékonyra szeletelt almát, körtét, diót. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 180 fokon készre sütjük.

DSCN0027

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!