Sziszikeccs - Konyhám ízei

Palóc leves

Palóc leves 


4 ek. olaj 
1 vöröshagyma 
40 dkg hús 
50 dkg krumpli 
25 dkg zöldbab 
pirospaprika, só, bors, babérlevél
2 ek. liszt 
3 dl tejföl
(aki szereti kicsit savanykásabban, az tehet bele egy kevés ecetet  )

dscn3101

Az olajon megdinsztelem a hagymát. Megszórom pirospaprikával, hozzáadom a húst, sózom, borsozom. Rádobom a babérlevelet. Mikor kifehéredik a hús, felöntöm vízzel (kb. 2 liter),és kicsit főzöm. Amikor már majdnem puha,  beleteszem a krumplit, zöldbabot. Puhára főzöm a zöldségeket, végül behabarom (a tejfölben elkeverem a lisztet, kiszedek egy kanállal a levesből, összekeverem, majd beleöntöm a levesbe folyamatos kavargatás mellett). Pár percig főzöm, és elkészült a finom leveske 🙂 

dscn3099

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!