Kb. 2 éve kaptam anyukámtól kosárka formákat, de még csak most avattam fel őket. Volt egy olyan félelmem, hogy nem jön majd ki a tészta a formából, de szerencsére semmi ilyesmi nem történt, egyszerűbb elkészíteni, mint ahogyan gondoltam. A töltelék sokféleképpen varálható.
Hozzávalók kb. 18 db-hoz
Tésztához:
12 dkg vaj/margarin
20 dkg liszt
7 dkg porcukor
1 tojássárgája
Töltelékhez:
4 dl tej
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg cukor
fél csomag pudingpor (én most tejszín ízűt használtam)
A tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel és a cukorral, majd sima tésztává gyúrjuk a tojássárgájával. (Én most is mikróztam a vajat, ahogy mindig is szoktam…)
Diónyi darabokat tépünk belőle, vékonyan a formákba nyomkodjuk, előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
A krémhez egy lábasba tesszük a 3 dl tejet, kókuszreszeléket és a cukrot. Felforraljuk, majd besűrítjük a maradék tejjel elkevert pudingporral. a még meleg krémet a kihűlt kosárkákba töltjük, félretesszük hűlni.
Csokireszelékkel vagy tojásfehérjehabbal is díszíthetjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: