Sziszikeccs - Konyhám ízei

Fűszeres húsgombócok burgonyakabátban

Szerettem volna valami újat kipróbálni. Mindig meglepetésszerűen választok receptes újságot a polcról, hátha találok benne valami szimpatikusat.  A Receptmánia 2015/4. havi számában rejlett ez a finomság. 

Hozzávalók:

80 dkg darált hús

só, bors

fokhagyma, vöröshagyma (bevallom, én most krémet használtam mindkettőből)

rozmaring

zsálya

petrezselyem

A húst ízlés szerint fűszerezzük a felsoroltakkal. Szándékosan nem írok mennyiséget, én is kóstolás után módosítottam. Zsályából keveset, inkább rozmaringgal szórtam meg jobban. Összegyúrjuk az egészet és közepes méretű gombócokat gyúrunk belőle. 

1.5 kg burgonya

2 tojás

15 dkg liszt (ennyit tartalmaz az eredeti recept, nekem ez nagyon kevésnek bizonyult, majdnem dupláztam)

A meghámozott, kisebb darabokra vágott burgonyát bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, lisztet és egynemű burgonyás tésztáva gyúrjuk. 

A húsgombócok köré tésztát teszünk (én lisztes kézzel csináltam, úgy könnyen formázható), becsomagoljuk vele. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, alaposan megkenjük olajjal, majd 180 fokos sütőben készre sütjük. (25 percet írt, de én tovább sütöttem…)

Mártogatóssal kínáljuk! Jelen esetben kukoricasaláta készült hozzá. 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!