Napok óta pogácsa ehetnékem volt. Tegnap este lapozgattam a receptes újságjaimat, és akkor láttam meg ezt a receptet. Nagyon finom 🙂
Hozzávalók kb. 60 db-hoz
2 db burgonya (~25 dkg)
50 dkg liszt + a nyújtáshoz
1 evőkanál só
10 dkg vaj/margarin
2 dl tejföl (nekem 3 belement)
2.5 dkg friss élesztő
1 tojás + 1 a kenéshez
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, megtörjük, kihűtjük.
A lisztet egy tálba öntjük, hozzákeverjük a sót, puha vajat, tejfölt, tojást és az áttört burgonyát. Az élesztőt 3 evőkanál langyos vízzel simára keverjük, ezt is a masszához adjuk. Alaposan összegyúrjuk.
Konyharuhával letakarjuk, hagyjuk duplájára kelni, majd átgyúrjuk. Lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét berácsozzuk, megkenjük tojással. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokon kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: