Nagyon régen, kb. 5 éve próbálkoztam először babfőzelékkel netes recept alapján. Nem sikerült. Olyannyira, hogy férjecske azt mondta, hogy még levesnek is híg lenne 😀 Azóta nem mertem csinálni. De a héten nagyon megkívántam, és anyukámtól kértem segítséget. Rengeteg dologban szeretek újítani, de az ő főzelékét nagyon szeretem, így kértem, ossza meg velem, ő hogyan készíti. Még nem teljesen olyan, mint az övé, de alakul 🙂
A babot előző este áztassuk be! Kolléganőm vörösbabkonzervből csinálja, legközelebb én is megpróbálom úgy.
Hozzávalók:
500 g száraz tarkabab
3-4 babérlevél
ételízesítő
olaj
5 ek. liszt
piros paprika
A babot felteszem főni. Folyamatosan leszűröm róla habot. A babérlevéllel és az ételízesítővel ízesítem, majd puhára főzöm. Az olajon 5 púpos evőkanál lisztet megpirítok, majd megszórom paprikával, és kb. 2 dl hideg vízzel simára keverem. Hozzáadom a babhoz, jól elkeverem, még pár percig főzöm. Ecetet ízlés szerint teszek bele.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: