Sziszikeccs - Konyhám ízei

Babfőzelék, ahogy anyukámtól tanultam

Nagyon régen, kb. 5 éve próbálkoztam először babfőzelékkel netes recept alapján. Nem sikerült. Olyannyira, hogy férjecske azt mondta, hogy még levesnek is híg lenne 😀 Azóta nem mertem csinálni. De a héten nagyon megkívántam, és anyukámtól kértem segítséget. Rengeteg dologban szeretek újítani, de az ő főzelékét nagyon szeretem, így kértem, ossza meg velem, ő hogyan készíti. Még nem teljesen olyan, mint az övé, de alakul 🙂

dscn3052

A babot előző este áztassuk be! Kolléganőm vörösbabkonzervből csinálja, legközelebb én is megpróbálom úgy. 

Hozzávalók:

500 g száraz tarkabab

3-4 babérlevél

ételízesítő

olaj

5 ek. liszt

piros paprika

dscn3054

A babot felteszem főni. Folyamatosan leszűröm róla  habot. A babérlevéllel és az ételízesítővel ízesítem, majd puhára főzöm. Az olajon 5 púpos evőkanál lisztet megpirítok, majd megszórom paprikával, és kb. 2 dl hideg vízzel simára keverem.  Hozzáadom a babhoz, jól elkeverem, még pár percig főzöm. Ecetet ízlés szerint teszek bele. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!